Rugaciunea unui copil bolnav

CANON DE RUGACIUNE pentru copilul bolnav

 

Doamne, arata-ne noua puterea milostivirii Tale!
Doamne, Cel ce rânduiesti toate spre mântu­i­rea oamenilor, primeste aceasta putina rugaciu­ne pentru copilul acesta, care este greu încercat de boala, si tamaduieste-i durerile pre­cum stii. Nu-l lasa sa se chinuiasca, Doamne, ci ridica-l degraba din boala, Tu, Care esti bun si iubitor de oameni.
Doamne, arata-ne noua puterea milostivirii Tale!
Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dum­ne­zeu, cât de mare este multimea celor pe care i-ai vin­decat! Orbii si-au dobândit vederea, surzii si-au capatat auzul, mutii au început sa vorbeas­ca, schio­pii au mers pe picioarele lor. Cine oare nu s-a vin­de­cat alergând la ajutorul Tau? Te rugam, Doam­ne, tamaduieste-l si pe copilul acesta care sufera.
]Slava Tatalui si Fiului si Sfântului Duh.
Sfintilor Apostoli, Sfintilor Mucenici, Sfin­tilor Ierarhi, Cuviosilor Parinti si Cuvioaselor Maici, mijlociti înaintea lui Dumnezeu pentru tamadu­i­rea copilului pentru care ne rugam, ca sa dobândeasca sanatate trupeasca si sufleteasca.
Si acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.
Nenumarate vindecari ai aratat, Nasca­toare de Dumnezeu, în tot locul raspândindu-se lauda mi­nunilor tale. Tu, care esti si pentru noi mama iubi­toare de fii, arata dragostea ta si acestui copil greu încercat de suferinta
Nu cei sanatosi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi, dar de multe ori bolnavii alearga la doctori nepriceputi, si, în loc sa fie tamaduiti, boala de­ vi­ne mai grea. Calauzeste-ne Tu, Doamne, Cel ce esti Doctorul sufletelor si al trupurilor, sa gasim doc­torii potriviti pentru ca acest copil sa dobândeasca grabnica însa­natosire.
]S-au înmultit vrajitorii care însala lumea, zi­când ca puterea lor vine de la Dumnezeu. Fe­res­te-i, Doamne, pe robii tai ca nu cumva sa cada în cursele lor, ca nu cumva sa fie batjocoriti de diavol.
Slava _ _ _
Sfintilor doctori fara de arginti Cosma si Da­mian, Chir si Ioan, Pantelimon si Ermolae, Samson si Diomid, Mochie si Anichit, Talaleu si Trifon, rugati-va pentru doctorii care încearca sa ta­ma­du­iasca acest copil, ca sa fie iscusiti si luminati si sa faca buna lucrare
]Si acum _ _ _
Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu, tu i-ai acoperit cu darul tau pe doctorii care s-au rugat tie cu smerenie, si ei au dat bolnavilor cele trebuincioase spre însanatosire. Asa ajuta-i si pe doc­torii care încearca sa vindece copilul acesta, ca sa nu nadajduiasca doar în stiinta lor, ci mai ales în puterea care vine de la Cel ce da cu adevarat tamaduirea.
Doamne, _ _ _
Doamne, nu suntem vrednici sa intri sub aco­pe­ramântul nostru, dar spune numai cu cuvântul, si se va tamadui copilul acesta, Te rugam cu zdrobire de inima, învatându-ne a crede în puterea Ta cea datatoare de viata, de la sutasul caruia i-ai vindecat sluga în chip minunat.
Doamne, _ _ _
Vino, Doamne, vino, Iubitorule de oameni, vino cu puterea Ta si vindeca durerile acestui copil, alungând de la el toata tulburarea tru­peasca si sufleteasca si daruindu-i lui pacea Ta cea sfânta.
Slava _ _ _
Toti Sfintii si Sfintele care ati primit de la Dumnezeu darul tamaduirii, voi, care în chip mi­nu­nat ati vindecat fel si fel de neputinte, aratati si acum puterea mijlocirii voastre în fata Tronului ceresc, rugându-va Celui a Carui putere tamaduieste orice neputinta.
Si acum _ _ _
Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu, tu, care stii durerea inimilor noastre si durerea copilului acestuia, tamaduieste-l cu rugaciunile tale, asa cum ai tamaduit de nenumarate ori pe cei care au alergat la tine în rugaciune.
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastra!
Doamne, _ _ _
„Fie voua dupa credinta voastra!“, ai spus orbi­lor care Te rugau sa le daruiesti vederea, Mântui­torule, si ochii lor s-au deschis, iar ei s-au umplut de bucurie. Nu dupa putina noastra credinta, ci dupa dragostea Ta de oameni sa vina tamadu­irea acestui copil, ca sa-Ti multumeasca si sa Te slaveasca.
Doamne, _ _ _
Nu Dumnezeu a creat boala si moartea, ci omul iubitor de patimi le-a ales. Nu Dumnezeu e de vina pentru suferintele noastre, El însa rânduieste cu milostivire izbavirea noastra de chinu­rile vesnice. Cine este omul sa cârteasca împo­tri­va Celui ce a facut cerul si pamântul?
Slava _ _
Sfinte Ioane Botezatorule, care din tinere­tea ta ai lepadat bucuriile acestei lumi si ti-ai trait via­ta în nevointa, ocroteste-l pe acest copil si ajuta-l sa rabde cu credinta orice încer­cari pe care le îngaduie Bunul Dumnezeu.
Si acum _ _ _
Preasfânta Fecioara, daca durerea va birui acest copil si-l va arunca în mlastina dezna­dejdii, tu sa-l ridici degraba si sa-i alini sufe­rintele, aco­perindu-l cu darul tau.
Doamne, _ _ _
„Doamne, daca voiesti, poti sa ma cura­testi“, a spus leprosul închinându-se Tie. Asa si noi, Doam­ne, credem ca daca e voia Ta, acest copil va primi grabnica tamaduire.
Doamne, _ _ _[
„Vreau, curateste-te“, i-ai spus leprosului, si s-a tamaduit. Dulce glas, preadulci cuvinte! Cine oare nu va cadea în fata puterii Tale, stiind ca Tu esti singurul care dai adevarata tamaduire?
Slava _ _ _
Sfinte Steliane, nu stim sa ne rugam tie cu cre­dinta celor care s-au rugat si care au vazut mai apoi lucrarea minunilor tale, dar îndraz­nim a cere ajutorul tau, stiind ca mult îi iubesti pe copii si esti mare ocrotitor al acestora.
Si acum _ _ _
O, Maica Preasfânta, am auzit minunile tale si m-am bucurat! Am auzit milele tale si sufletele noastre întristate au primit alinare! Am crezut în ajutorul tau si niciodata nu ne-ai lasat rusinati! Laudata sa fii în vecii vecilor!
Doamne, _ _ _
„De ce va tulburati si plângeti, copila n-a mu­rit, ci doarme“, ai spus, Hristoase, celor ce plân­geau moartea fiicei lui Iair, mai-marele sinagogii, dar ei s-au îndoit ca o vor mai vedea vie, nestiind cine era Cel care le vorbea. Sa nu vina peste noi duhul necredintei si al îndoielii în puterea Ta, Doamne, ca sa nu fim rusinati de necuratul diavol.
Doamne, _ _ _

„Fiica, tie îti zic, scoala-te“, ai spus, apucând-o de mâna, si copila a prins viata. Precum ai ridicat-o pe ea din adâncurile mortii, asa sa ridici si sufletul acestui copil spre pocainta daca vreodata, din lu­cra­rea diavolului, va cadea în adâncul paca­tu­lui.
Slava _ _ _
]Sfinte Ierarhe Nicolae, cum ai purtat de grija celor trei fiice ale omului cel greu încercat de sa­ra­cie si le-ai izbavit de pacatul pier­zator de su­fle­te, asa sa porti de grija si acestui copil, ferindu-l de toata boala sufleteasca si trupeasca.
Si acum _ _ _

]Mare e tristetea ta, Nascatoare de Dumne­zeu, când fiii tai dupa dar cad în mrejele pacatului. Ve­gheaza ca o mama asupra acestui copil, ca nu cum­va sa-si întineze sufletul, ci sa creasca sub îndru­marile tale pe caile bine pla­cute lui Dumnezeu.
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastra!
Doamne, _ _ _
]Sfânta Ana a zamislit-o pe Fecioara Maria dupa ce, împreuna cu barbatul ei, dreptul Ioa­chim, a petrecut vreme îndelungata în post si ru­ga­ciune. Cu adevarat, Doamne, binecu­vântati sunt copiii ai ca­ror parinti duc o viata aleasa, si binecuvântare pri­mesc copiii ai caror parinti pun început bun mântuirii lor.
Doamne, _ _ _
Câti parinti stiu sa-si creasca cu evlavie co­piii? Câti parinti pun mai presus de bunurile tru­pesti bunatatile sufletesti? Putini. Si multi sunt aceia care îsi cresc copiii departe de Biserica, des­chi­zând prin aceasta usa necazurilor si durerilor.
]Slava _ _ _
]O, Sfintilor Parinti, Ioachim si Ana, care sunteti ocrotitori ai familiilor credincioase, cereti de la Dumnezeu vindecare si pentru copilul acesta care este încercat de boala, ca nu cumva sa fie biruit de dezna­dejde.
Si acum _ _ _
Sa nu sufere acest copil din cauza paca­telor parintilor, ci sa primeasca alinare de la tine, ceea ce esti Maica cereasca a tuturor celor ce te chea­ma în ajutor.
Doamne, _ _ _
Doamne Iisuse Hristoase, nici un folos nu va avea acest copil daca va dobândi doar tamaduirea trupeasca. Chiar daca noi nu ne dam seama ca de multe ori sufletele sunt mai bolnave decât trupu­ri­le, Te rugam pe Tine, Care stii toate, sa dai acestui co­pil nu numai vindecare trupeasca, ci si sufleteasca.
Doamne, _ _ _
Mântuieste, Doamne, poporul Tau, mântu­ies­te pe toti credinciosii care pastreaza dreapta cre­din­ta si rânduieste precum stii mântuirea acestui copil, pazindu-l în Adevar pâna în ultima zi a vie­tii sale.
Slava _ _
Sfintilor care ati defaimat lumea aceasta pentru a dobândi Împaratia cerurilor si Sfintelor Pu­teri ceresti care neîncetat Îl slaviti pe Dumnezeu, va rugam sa paziti de tot raul si de toata lucrarea vrajmasului pe acest copil pâna în ultima clipa a vietuirii sale pe acest pamânt.
Si acum _ _ _
Aducându-ne aminte de cuvintele Mântui­to­ru­lui, Care atunci când Îl rastigneau l-a dat în grija ta pe ucenicul Sau iubit, si prin aceasta si pe toti cei ce cred în El, gândindu-ne la acest copil care su­fera, îndraznim a spune si noi acestea: Preasfânta Maica, iata copilul tau, tamaduieste-l si ocroteste-l precum stii.

__________________
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastra!

2 comentarii la „Rugaciunea unui copil bolnav”

  1. ion simona a spus:

    SLAVA TIE IMPARATE CERESC ,SLAVA TIE! FII cu robul tau Vladimir , necazul lui il sti dezleaga-l precum vrei ,caci TU ESTI DOCTORUL trupului si sufletelor noastre . Amin

  2. mara a spus:

    of doamne doar tu imi stii durerea ceo port in .ai grija doamne de toti copilasii bolnavi ca ei sunt nevinovati .amin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s